Workshops / Thema’s 

oktober

17

2020

De 6 Maskers

een systemische reis door de karakterstructuren, chakra’s & aura’s

Details

Date : 17 oktober 2020
Tijd: 10:00 - 17:00
Duur: 2 dagen
kosten : €333,00
aantal deelnemers: 6 t/m 12
De6maskers

Inleiding

Het woord ‘karakter’ is afgeleid van het Griekse woord ‘charassein’ dat inkrassen, merken of scherpen betekent. Een karakterstructuur is een opeenstapeling van krassen die zich als een patroon of overtuiging vastzetten in de ziel . Een karakterstructuur wordt gevormd als reactie op belangrijke in de knel geraakte psychische basisbehoeften en beperkt en omlijnt ons in de manier van zijn. Bij elke karakterstructuur hoort specifiek maskergedrag: het doen alsof we niet geraakt zijn, zowel tegenover onszelf als tegenover de buitenwereld.

Het masker van de betreffende structuur ervaren we vaak als zo natuurlijk dat we dit niet meer als een vermomming zien; we nemen het aan als identiteit. Met deze tweedaagse neem ik je mee op reis en kijken we in de spiegel om te zien welke maskers we dragen. Ook doorvoelen we welke verborgen krassen/gebeurtenissen ervoor gezorgd hebben dat we dit masker hebben opgezet. Erkennen en ervaren welke je maskers je wanneer opzet, kan ertoe leiden dat we ze niet meer hoeven op te zetten. 

Met deze tweedaagse gaan wij aan de slag met de zes karakterstructuren:

  • Schizoïde – Het ongewenste kind
  • Orale – Het ondervoede kind
  • Masochistische – Het gemanipuleerde kind 
  • Rigide – Het opgejaagde & hysterische kind 
  • Psychopatische – Het verraden kind

Dag 1 – Welke maskers draag ik?

We starten met een introductie over de zes maskers. Daarna starten we met platen om te kijken welke van de zes maskers jij het meest draagt. We onderzoeken het verborgen verhaal onder dit masker. Dit leidt tot inzichten en erkenning, zo komen we een stapje dichterbij onze werkelijke kern. We eindigen dag 1 met een masker oefening om weer verbinding te maken met onze wezenster.

Dag 2 – De verborgen verhalen achter jouw aura- & chakrapatronen 

De karakterstructuren hebben invloed op de ontwikkeling van de chakra’s en auralagen. Het masker dat jij draagt bepaalt dus hoe de energie in jouw auralagen en chakra’s stroomt. We gaan een kijkje nemen in de bijzondere wereld van deze lagen en energie centra’s. Het doorvoelen van deze blokkades en erkennen van de verborgen verhalen, zorgen ervoor dat de energie weer gaat stromen en hiermee bevrijdt je jezelf van belemmerende patronen.

Een weekend vol opstellingen in groepjes en met platen, meditatie, mantra’s en energiewerk

Voor wie? 

Voor iedereen die op een energetische en mystieke manier met opstellingen aan de slag wilt.  Minimale grootte groep: 4 personen, maximaal 8

Hou me op de hoogte