Skip to content
Bloem_lila_1900X300
Menu

Energetisch Werk

De TranceArt Academie kent een zeer rijke geschiedenis op het gebied van Energiewerk. 

PRACHTIG VAKGEBIED

Het vak van Natuurgeneeskundig Energetisch Therapeut is een prachtig beroep, waarin met behulp van Healen en Readen blokkades in het menselijke energieveld worden opgespoord en de harmonie op een natuurlijke wijze wordt hersteld.

Een beroep dat vandaag de dag serieus genomen wordt. Ook door zorgverzekeraars. Maar wat doet een Natuurlijk Energetisch Therapeut nou precies? En wat verstaan we onder Healen en Readen?

HEALEN

De geschiedenis van Healen gaat heel ver terug. Bij sommige natuurvolken lijkt het erop dat het Healen is voorbehouden aan de sjamaan of medicijnman. In werkelijkheid is elk mens ertoe in staat.

Healen is in feite het voelen van de energiesystemen van jezelf en van een ander, waarbij je energieophopingen en blokkades opheft. Ieder mens maakt op een natuurlijke manier gebruik van Healing. Denk aan een stevige huilbui of je opladen tijdens een wandeling, waardoor je weer tot jezelf komt. Soms is dit echter niet genoeg om energieblokkades op te ruimen. Door gebruik te maken van Trance, gerichte aandacht en jouw eigen innerlijke kennis en wijsheid, kun jij niet alleen jezelf, maar ook een ander gericht leren Healen.

READEN

Een Reading is een methode waarbij, met behulp van jouw intuïtie, de aura’s en chakra’s van iemand worden gelezen. Daarbij wordt bekeken waar de energie bij iemand vrij stroomt en op welke plekken zich blokkades hebben gevormd. Door inzicht te krijgen in die blokkades, kunnen ze worden opgeheven.

HET WERKVELD VAN DE NATUURGENEESKUNDIG ENERGETISCH THERAPEUT

Een Natuurgeneeskundig Energetisch Therapeut bekijkt en behandelt mensen vanuit een holistische visie. Daarbij kijkt hij of zij zowel naar het mentale, emotionele als het fysieke niveau.
Een klacht of een ziekte geeft aan dat de harmonie is verstoord. Wanneer de balans op een bepaald niveau, bijvoorbeeld op mentaal niveau, langdurig verstoord is, kan dit ook leiden tot disbalans op emotioneel en vervolgens op lichamelijk niveau.

De behandeling van een Natuurgeneeskundig Energetisch Therapeut is erop gericht om door middel van Readen erachter te komen wat de problemen zijn en wat iemand nodig heeft, om vervolgens via Healing blokkades op te heffen en de harmonie op alle niveaus te herstellen.

Kies je opleiding

Energetisch Werker

De opleiding Energetisch werker (HBO- niveau) bestaat uit 9 weekendblokken en en loopt gelijk met het eerste jaar van de beroepsopleiding Natuurgeneeskundig Energetisch Therapeut.

Natuurgeneeskundig Energetisch therapeut

De beroepsopleiding Natuurgeneeskundig Energetisch Therapeut (HBO- niveau) bestaat uit 4 lesjaren van elk 9 lesweekenden. Tijdens deze opleiding leiden we studenten op tot professionele Natuurgeneeskundig Energetisch Therapeuten.