Skip to content
meridianen

Meridianen

Details

Datum : n.n.t.b
-
Kosten : € 280,00
Aantal Deelnemers :

 

Meridianen

Net als de Chakra’s zijn de Meridianen een eeuwenoude kennis vanuit het oosten. In het oosten zien ze het menselijk lichaam als een eenheid, delen zijn onderling verbonden aan elkaar die gezamenlijk een evenwicht vormen. Wij mensen zijn levende wezens, samengesteld uit een lichaam, geest en ziel. Het lichaam is als een orkest. Elk instrument zorgt voor een toon en klank, gezamenlijk maken ze een prachtige melodie, deze melodie heeft een ziel. Als één instrument in het orkest slecht afgestemd is, zal de melodie veranderen of zelfs misvormd kunnen raken. Onderlinge verbondenheid en harmonie zorgt voor prachtig gezond compleet persoon – jij!

Meridianenbanen bepalen de stroming van energie in ons menselijk lichaam. Er is een opwaartse en een neerwaartse stroming, verbonden met de termen Yin/Yang. Deze dualiteiten zijn sterk aan elkaar verbonden, maar ook afhankelijk van elkaar. De één kan letterlijk en figuurlijk niet zonder de ander. Meridianen banen zijn verbonden aan een orgaan, evenals elke eigenschap wat bij dat orgaan hoort. Voorbeeld: nieren hebben te maken met onze wil en beheersen angst. Met nierproblemen kun je meer angst ervaren, angst en onzekerheid kan tegelijkertijd de nierproblemen vergroten. Energie herstellen in de meridiaan kan ervoor zorgen dat de nierproblemen verzachten, zelfs genezen, het gevoel voor angst verlagen en de wil versterken.

Elke meridiaan speelt dus een belangrijke rol bij ons complete ik.

Tijdens deze twee daagse krijg je een dieper inzicht op de werking van de meridianen. Waar de meridianen voor dienen, wat hun verbondenheid is met het fysieke, mentale en emotionele lichaam, hoe zijn ze verbondenheid met de chakra’s. Waar zitten de verschillen en hoe verhouden die zich tot elkaar. Naast op- en neerwaartse energie stroming in het lichaam te onderzoeken, kijken we ook naar de elementen uit de natuur en veel meer.

Tijdens deze 2-daagse bijscholing krijg je inzicht in en oefening door:

  • Meridianen banen, positie in ons lichaam
  • Meridianen rol op de organen
  • Meridianen rol op de psyche
  • Kundalini
  • Yin/Yang – dualiteiten
  • Elementen – vuur, water, hout, metaal en aarde Voedende en controlerende energie
  • Bepaalde (druk)punten, die ondersteunen bij griep, verkoudheid, misselijkheid
  • Oefeningen en opdrachten
  • Meditaties
  • Beweging

Aanrader:

Gemakkelijk zittende kleding aantrekken en schrift voor aantekeningen…

VOOR WIE?

voor iedereen met enige kennis van regressie en reïncarnatie therapie

lesdagen

: n.n.t.b van tot
: n.n.t.b van tot

Accreditatie:

Voor deze training is accreditatie aangevraagd bij de NBVH en maakt deel uit van de PSBK nascholing

Aan het eind van de bijscholing krijg je het officiële bijscholingscertificaat van de TranceArt Academie.