Download onze nieuwe brochures!

Lees alles over onze opleidingen voor 2018 - 2019 !
download de brochure voor Trancetherapeut en Hypnose en Regressietherapeutdownload de brochure voor Natuurgeneeskundig Energetisch Therapeutdownload de brochure voor de opleiding Systemisch Werken
Hypnose en Regressietherapie

Hypnose en Regressietherapie

Hypnotherapie en Regressietherapie

Bij de opleiding Hypnose en Regressietherapie wordt gebruik gemaakt van Trance. Trance is een krachtig middel. Het is de sleutel tot de magische wereld van ons onderbewustzijn. Via ons onderbewustzijn krijgen we toegang tot het gedrag, de patronen en de overtuigingen die ons in ons dagelijks leven beperken. Maar, het is ook de toegang tot onze ware kern en het enorme vermogen dat we hebben om onszelf te transformeren en werkelijk succesvol te zijn in ons leven.

Trance heeft een aantal bijzondere kenmerken:

  • Je bent vatbaarder voor positieve ideeën en gedachtes. We noemen dat autosuggestie.
  • Het is heel gemakkelijk om je goed te ontspanning (ontspanningstherapie).
  • Het is gemakkelijker om beperkende herinneringen, patronen en overtuigingen naar boven te halen, die je dan kunt herkennen, verwerken en transformeren (Regressietherapie en Reïncarnatietherapie).
  • Je kunt invloed uitoefenen op het zelfhelend vermogen van jouw eigen lichaam (pijnbestrijding, Medische Hypnotherapie).

Hypnotherapie

Als we iemand in Trance (hypnose) brengen om hem of haar te helpen belemmerende (gedrags)patronen en overtuigingen te herkennen en te transformeren, dan heet dat Hypnotherapie.

Regressietherapie

Regressie betekent letterlijk: ‘Teruggaan’. Regressietherapie houdt in dat je iemand laat teruggaan in de tijd tot aan het moment waarop iets opgeruimd dient te worden. Teruggaan naar de kindertijd, waarin we allerlei inprentingen hebben opgedaan, is daar een voorbeeld van.

Hypnose en Regressietherapie

Hypnose- en Regressietherapie is dus de combinatie van Hypnotherapie en Regressietherapie waarin we door het bewust oproepen van Trance, het onderbewustzijn op positieve manier aanspreken/programmeren en, als dat nodig is, we teruggaan in de tijd naar het moment waarop belemmerende (gedrags)patronen en overtuigingen zijn ontstaan en kunnen transformeren.

Werkterrein van de Hypnotherapie

Hypnose en Regressietherapie is een spannende en veelzijdige therapievorm, waarin van vele therapeutische technieken gebruik wordt maakt. Een Hypno- en Regressietherapeut beschikt zodoende over een uitgebreide gereedschapskist om problemen te ontwarren en het onderbewustzijn aan te spreken, met als doel: ‘Iemand werkelijk in zijn of haar kracht te laten staan’.

%d bloggers liken dit: