Ericksoniaanse Hypnose II

Ericksoniaanse Hypnose I 12 pnt

Ericksoniaanse Hypnose I

In deze tweedaagse training maak je kennis met Ericksoniaanse Hypnose. Deze vorm van hypnose is gebaseerd op het werk van de Amerikaanse psychiater Milton Erickson, hij wordt gezien als de grondlegger van de moderne hypnotherapie.

Erickson ontwikkelde een methode om direct met het onbewuste van een cliënt te werken. Hij wist dat de taal van het onbewuste verbeelding is, dus gebruikte hij verhalen, metaforen, anekdotes, grappen en raadsels in zijn therapeutisch werk. Deze werken als gecodeerde berichten voor het onbewuste. Erickson: “Het onbewuste is in staat om de betekenis van de code te kraken zelfs als het bewuste dat niet kan; juist als het bewustzijn het niet kan”.

Wat leer je?

Aan de orde komt de invloed van Milton Erickson op moderne hypnotherapie, niet alleen zijn taalpatronen en interventies, maar juist ook zijn manier van denken over de rol en mogelijkheden van het on(der)bewuste. Je leert hoe je trance eliciteert (uitlokt) in plaats van induceert, hoe je gebruik maakt van alles wat er is en waarom je dat überhaupt zou willen. Daarnaast behandelen we de verschillen tussen directe en indirecte hypnose.

Taalpatronen en verwarring

Tijdens deze tweedaagse bijscholing gaan we natuurlijk uitgebreid aan de slag met Ericksoniaanse taalpatronen. Je leert gebruik te maken van zowel eenvoudige als meer uitdagende taalpatronen en de wijze waarop je die kunt combineren. Daarnaast gaan we dieper in op de manier waarop Erickson verwarring creëerde en de manier waarop jij als therapeut verwarring (destabilisatie) kan gebruiken bij cliënten. Dit doen we onder andere door de handshake interrupt, een van de bekendste inducties van Erickson, later doorontwikkeld door Richard Bandler. Tot slot leer je ook het META- patroon van alle hypnotherapeutische (en NLP) interventies, zodat je altijd weet waar je in het veranderingsproces zit en wat je volgende stap is.

Na afloop ontvangt je het officiële bijscholingscertificaat van De TranceArt Academie.
Voor wie?

Afgestudeerde hypnotherapeuten of zij die hiervoor aan het studeren zijn.

Trainer:

Erik Willems is internationaal erkend NLP trainer, gecertificeerd hypnotherapeut en heeft een eigen praktijk in Amsterdam. Hij is opgeleid door onder andere John Overdurf (NLP Trainers Training en conversationele hypnose), Jeffrey Zeig (Ericksoniaanse hypnotherapie), Igor Ledochowski (conversationele hypnose) Richard Bandler (NLP) en David Shephard (Time Line Therapy).

Hij is als docent NLP binnen de opleiding Hypnose en Regressietherapeut en als docent Ericksoniaanse Hypnose 1 en 2 en Bijzondere inducties verbonden aan Trance Art Academie en geeft regelmatig workshops voor de Nederlandse Vereniging voor NLP (NVNLP) en lezingen over hypnose op universiteiten.

Investering in jezelf:

€ 292,-  (Inclusief Syllabus, koffie en thee)

Data:
Les Data Tijden
Ericksoniaanse Hypnose 1 Nieuwe data volgen  10.00 – 17.00 uur
Ericksoniaanse Hypnose 1  Nieuwe data volgen  10.00 – 17.00 uur

 

Overnachten

Voor degenen die van ver komen en/of dat willen, bestaat de mogelijkheid tot overnachting, inclusief ontbijt  Wil je meer informatie hierover, neem dan contact met ons op.

Accreditatie:

De NBVH heeft de Ericksoniaanse Hypnotherapie geaccrediteerd met 12 bijscholingspunten.

Inschrijven:

Klik hier

%d bloggers liken dit: