Download onze nieuwe brochures!

Lees alles over onze opleidingen voor 2017 - 2018 !
download de brochure voor Trancetherapeut en Hypnose en Regressietherapeutdownload de brochure voor Natuurgeneeskundig Energetisch Therapeutdownload de brochure voor NLP Practitioner en NLP Master Practitioner opleidingdownload de brochure voor de opleiding Systemisch Werken
Hypnotische Maagband

Hypnotische Maagband

Hypnotische Maagband

Bijscholing Hypnotische Maagband

Last Minute Korting: van € 699,- voor € 495,- !

Wil jij echt op een professionele manier leren hoe je een Hypnotische Maagband aanlegt? Dan is hier jouw kans! Op 12 juni start Jos Olgers met het geven van de uit twee weekendblokken bestaande bijscholing Hypnotische Maagband (24 bijscholingspunten).

De hypnotische maagband is afgeleid van een chirurgische maagband, waarbij onder narcose een band om de maag wordt aangebracht, waardoor de bovenkant van de maag wordt verkleind. Het gevolg is dat met een kleinere hoeveelheid eten er al snel een verzadigingsgevoel ontstaat. Echter, de chirurgische maagband brengt diverse risico’s met zich mee en is maar voor een beperkte groep mensen geschikt.

Hypnotische maagband: Risicovrij

Nu blijkt, dat voor een grote groep mensen dezelfde effecten onder hypnose ook bereikt kunnen worden. Dit is risicovrij, mits dit op een verantwoorde manier wordt gedaan. Het grootste kenmerk van de hypnotische maagband is dat de maag de illusie heeft kleiner te zijn dan anders, waardoor al snel een verzadigingssignaal naar de hersenen gaat, die op hun beurt maken dat verder niet meer gegeten kan en gaat worden. Door dit verzadigingsgevoel wordt het iemand die wil afvallen gemakkelijker gemaakt om niet verder te eten.

Inhoud van de bijscholing

Naast kennisoverdracht, wordt veel aandacht besteed aan het praktisch werken met het installeren van deze maagband en het begeleiden van deze cliënten. Kennis zonder training leidt tot therapeuten die uiteindelijk niet met een gereedschap durven te werken of dit op een onverantwoorde manier doen, omdat ze de vaardigheden niet bezitten.

Thema’s en onderwerpen die aan bod komen zullen zijn:

 • Theoretische uitleg en beeldvorming
 • Zelf ervaren
 • Diepe Hypnotische trance
 • Specifieke afstemming op de cliënt
 • Redenen waarom een maagband wel of niet kan worden aangelegd bij een cliënt
 • Specifieke intake-aspecten
 • Behandelplan en protocol
 • Creëren en bespreken van suggestieve teksten
 • Het aanleren van zelfhypnose aan de cliënt
 • Havening-techniek

Het doel van deze bijscholing is, dat de hypnotherapeut (i.o) na afloop in staat is om op een veilige en doeltreffende manier, zelfstandig afgestemd te werken met de hypnotische maagband.

Na afloop ontvang je het officiële bijscholingscertificaat van de TranceArt Academie.
Data
12-06-2015 Les 1 Hypnotische Maagband 10.00 – 17.00 uur
13-06-2015 Les 2 Hypnotische Maagband 10.00 – 17.00 uur
25-09-2015 Les 3 Hypnotische Maagband 10.00 – 17.00 uur
26-09-2015 Les 4 Hypnotische Maagband 10.00 – 17.00 uur
Voor wie ?

Hypnose- (en Regressie)therapeuten in opleiding en afgestudeerde Hypnose- (en Regressie)therapeuten die al werkzaam zijn in de praktijk.

Docent

Jos Olgers: oud-directeur van en docent aan de TranceArt Academie en auteur van de boeken Handboek Hypnotherapie en Medische Hypnotherapie.

Investering in jezelf
Last Minute Korting: Van € 699,- voor slechts € 495,-!

Tijdens deze bijscholing krijg je van ons gratis:

 • Koffie en thee
 • Een lekkere lunch
 • Een uitgebreid beschreven protocol, dat je als leidraad kan gebruiken als je met de hypnotische maagband werkt.
Accreditatie:
De NBVH heeft de Hypnotische maagband geaccrediteerd met 24 bijscholingspunten.
Overnachting

Voor degenen die van ver moeten komen en/of dat willen, bestaat de mogelijkheid tot overnachting, inclusief ontbijt (€ 15,- per overnachting). Het is ook mogelijk om een kamer voor jezelf of voor twee personen te boeken. Hiervoor wordt € 5,- p.p. extra gerekend. Reserveer tijdig!

Inschrijven

Inschrijving voor deelname: Klik hier

%d bloggers liken dit: