Download onze nieuwe brochures!

Lees alles over onze opleidingen voor 2018 - 2019 !
download de brochure voor Trancetherapeut en Hypnose en Regressietherapeutdownload de brochure voor Natuurgeneeskundig Energetisch Therapeutdownload de brochure voor de opleiding Systemisch Werken
'Spreken' vanuit jezelf

Geweldloos communiceren

Geweldloos communiceren

Geweldloos communiceren

Communiceer vanuit jezelf

Op zaterdag 25 maart aanstaande start De TranceArt Academie in Den Haag met de boeiende en erkende training Geweldloos Communiceren. Coen Sprenger leert jou tijdens deze training vanuit eigenheid, authenticiteit en autonomie te communiceren, zonder oordeel en zonder beperkende overtuigingen. De training Geweldloos communiceren bestaat uit drie lesdagen en start op zaterdag 25 maart 2017 om 10.00 uur. 

Geweldloos communiceren of beter gezegd authentiek communiceren. Het lijkt zo logisch en gemakkelijk. Niets is minder waar. In de praktijk is het vaak een hele opgave en soms communiceren we zelfs agressiever dan we ons zelf beseffen. Geheel onbedoeld natuurlijk, maar daardoor komen we wel onnodig oordelend over. En dat kan nog weleens voor problemen zorgen, zowel in privérelaties met onze partner, onze kinderen of familieleden en vrienden, maar ook op ons werk met leidinggevenden, collega’s, klanten of cliënten.

Beproefde methode

Geweldloos leren communiceren is een beproefde methode om werkelijk vanuit jezelf in verbinding te staan met jouw buitenwereld. Je zult verstelt staan van het resultaat. Het biedt jou de mogelijkheid om jouw eigen gevoel en behoeftes te leren kennen en erkennen en daar volledige verantwoordelijkheid voor te nemen. Door wezenlijk nieuwsgierig te zijn naar jezelf en naar de ander, kun jij je meer verbinden en een ieder de ruimte geven die hem of haar toekomt.
Je kunt meer inzicht verkrijgen in de strategieën die je inzet om invulling te geven aan eigen gevoelens en behoeftes. Je gaat quasi gevoelens herkennen en snappen dat je die als strategie inzet.
Uiteindelijk zal een heldere, bewuste en directe communicatie ontstaan, die met aandacht en respect voor beide partijen gevoerd wordt en een ontwapenend en doeltreffend vervolg heeft.

Deze training vindt haar oorsprong in delen van het werk van J. Krishnamurti en het geweldloze communicatiemodel van M.B. Roosenberg.

Tijdens de training komen de volgende onderdelen aanbod:
  • Herkennen van eigen gevoelens en behoeftes.
  • Herkennen van het verschil tussen communiceren vanuit de inhoud of vanuit het proces.
  • Herkennen van interpretaties en communicatiestrategieën.
  • Volledige verantwoordelijkheid durven nemen voor wat jouw verbaal en non-verbaal uitdraagt.
  • Veel meer in het hier en nu leven.
  • Minder vol zijn van jezelf, waardoor er meer ruimte is voor de ander.
  • Zuiver waarnemen en luisteren zonder ‘logische’ interpretaties.
  • Leren herkennen wat universele behoeftes zijn van mensen zonder onderscheid te hoeven maken in wat gebonden is aan cultuur, afkomst, overtuiging of religie.
Na afloop ontvangt je het officiële (bijscholings)certificaat van De TranceArt Academie.
Voor wie?
  • Voor iedereen die vanuit eigenheid, authenticiteit en autonomie wil leren te communiceren
  • Voor iedereen die het beroepsmatig gezien nodig vindt/heeft om zijn of haar communicatie verder te verbeteren omzo  zijn of haar doelen te bereiken.
Docent:

Coen Sprenger: coach, trainer en hypnose- en regressietherapeut

Investering in jezelf:

€ 435,-

Data:
Zaterdag 25 maart 2017 Geweldloos communiceren 10.00 – 17.00 uur
Zondag 26 maart 2017 Geweldloos communiceren 10.00 – 17.00 uur
Zaterdag 08 april  2017 Geweldloos communiceren 10.00 – 17.00 uur
Overnachting

Voor degenen die van ver moeten komen, bestaat de mogelijkheid tot overnachting, inclusief ontbijt (€ 20,- per overnachting). Reserveer tijdig!

Accreditatie:

Leden van de NBVH krijgen voor het volgen van deze training 18 bijscholingspunten.

Inschrijven:

Klik hier

%d bloggers liken dit: